Διαβάστε την ιστορία μας !
Ποιοι Ειμαστε

Μπορεί η δική μας ιστορία να ξεκίνησε το 1992, η ιστορία όμως του μπέργκερ, του πιο ευκολοφαγώσιμου και νεανικού που έχει γίνει πια κλασικό στις καρδίες όλων μας εδέσματος, τοποθετείται κοντά στη χρονολογία του 1900. Έτσι και εμείς, εμπνευσμένοι από αυτή την παγκόσμια πρώτη εμφάνιση του μπέργκερ, υπενθυμίζουμε με το όνομά μας το χρονικό αυτό ορόσημο στην ιστορία της γρήγορης, μαζικής εστίασης και γινόμαστε το σύμβολο μιας νέας εποχής με σύγχρονες προδιαγραφές και ανάγκες.

1900 - ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΠΕΡΓΚΕΡ

Παρά το γεγονός ότι η πρώτη συνταγή μπέργκερ τοποθετείται στην Γερμανία στις αρχές του 19ου αιώνα, φαίνεται ότι δοξάστηκε μερικές δεκαετίες αργότερα στην Αμερική, όπου ταξίδεψε μέσω των μεταναστών. Εκεί πήρε το όνομα χάμπουργκερ, δηλαδή εκ του Αμβούργου προερχόμενο (το λιμάνι της Γερμανίας, στο οποίο πουλούσαν τα πρωτοεμφανιζόμενα αυτά μπέργκερ). Από εκεί και πέρα μια ντουζίνα Αμερικανοί μάγειρες φαίνεται ότι ερίζουν για την πρωτιά του χάμπουργκερ στις ΗΠΑ. Ένας από τους επικρατέστερους είναι ο Τσάρλι Ναγκρίν που θεωρούσε ότι αυτός σέρβιρε πρώτος χάμπουργκερ σε μια εμποροπανήγυρη. Αντίπαλοί του στη διεκδίκηση της πρωτιάς οι αδερφοί Μέντσις, που έφτιαξαν το πρώτο χάμπουργκερ στην πολιτεία της Νέας Υόρκης. Ακολουθεί ο Φλέτσερ Ντέιβις από το Τέξας, ο οποίος πουλούσε μπέργκερ στην Παγκόσμια Έκθεση Σεν τ Λούις το 1904. Τελευταίος διεκδικητής ο Λούις Λάσεν, ο οποίος το 1900 πουλούσε στο Νιου Χάβεν κομμάτια βοδινού κιμά μέσα σε φέτες του τοστ, επικαλούμενος ότι είναι ο εμπνευστής του έξυπνου αυτού γεύματος. 
Όποιος και να το σκέφτηκε πρώτος, το κοινό σημείο είναι η χρονολογία 1900. Τότε γεννήθηκε η ιδέα του πρωτότυπου αυτού σάντουιτς και εμείς σας την θυμίζουμε καθημερινά και συνεχίζουμε της ιστορία της.

1900 - ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ

Τον ίδιο καιρό που στην Αμερική λαμβάνουν χώρα αυτές οι επαναστατικές αλλαγές στην μέχρι τότε παγιωμένη αντίληψη για το φαγητό, στη Λιβαδειά χτίζεται σ΄ ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της πόλης, στη συμβολή των οδών Αθηνών και Σεφέρη ένα νεοκλασικό διώροφο κτίριο!

1900 - ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ

Αυτό το κτίριο, το οποίο διατέθηκε το 1992 από τον Γεώργιο Μαντά, έμελλε να στεγάζει μια διαφορετική γευστική πρόταση με το όνομα... 1900!!! Η καλή συνεργασία με τον κ. Μαντά είναι ένα ακόμα στοιχείο που συνέβαλε όχι απλά να διατηρηθεί, αλλά και να ριζώσει το 1900 στη γνωστή σε όλους γωνιά της πόλης! Οι ειλικρινείς σχέσεις τόσο μεταξύ των συνεργατών όσο και με τους πελάτες, το ομαδικό πνεύμα και η συλλογική διάθεση του προσωπικού, η ποιότητα με στόχο το καλύτερο δυνατό γευστικό αποτέλεσμα και οι ισορροπημένες τιμές είναι αυτά που έκαναν το 1900 να ταξιδέψει όλα αυτά τα χρόνια! 
Πώς τα κατάφερε; Ανανεώνει συνεχώς το μενού του, χρησιμοποιεί πιστοποιημένα επώνυμα υλικά, αφουγκράζεται τις επιθυμίες διαφορετικών ανθρώπων συμβαδίζοντας με όλες τις ηλικίες, προσφέρει πακέτα προσφορών έχοντας αντίληψη των καιρών που ζούμε, αλλάζει το χώρο του δείχνοντας ότι δεν επαναπαύεται και ότι προσπαθεί πάντα για το καλύτερο! Το 1900 λοιπόν, είναι πολλά πράγματα μαζί: είναι χρονικό σημείο εκκίνησης και επανάστασης, είναι τοπικό σημείο- κτίριο κόσμημα για την πόλη μας, είναι σημείο συνάντησης πολλών διαφορετικών γενιών για να μοιραστούν ένα όμορφο γεύμα γύρω από ένα τραπέζι!


1900signature